Brandweerwedstrijden Klarenbeek


09-03-2019 KLARENBEEK – Een auto welke door een braderie rijdt met meerdere gewonden en brand tot gevolg, dit was het scenario van de jaarlijkse brandweerwedstrijden van cluster IJsselstreek welke werden georganiseerd door brandweer Klarenbeek en de afdeling vakbekwaamheid van de veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland.

Negen brandweerkorpsen uit de IJsselstreek gingen de strijd met elkaar en probeerde ieder op hun eigen manier het incident op te lossen.

Het scenario wat ze voor de kiezen kregen loog er niet om, een chauffeur van een bestelbus raakte onwel en was hierdoor dwars over de braderie gereden, hierbij kwam een slachtoffer onder een hek terecht en weer een ander slachtoffer kwam onder de auto terecht en raakte hierbij een arm kwijt, de auto kwam vervolgens tot stilstand tegen een snackbar, hierdoor brak er brand uit in de snackbar en kwam de snackbarmedewerker brandend naar buiten rennen. Hierdoor brak paniek uit onder de braderiebezoekers welke het de hulpdiensten behoorlijk moeilijk maakte.

Aan de deelnemende brandweerkorpsen de taak om de slachtoffers te bevrijden, de slachtoffers op de correcte manier te behandelen en de brand te blussen.

Nadat alle brandweerkorpsen de wedstrijd hadden gespeeld volgde de om 20:00 de prijsuitreiking in de kazerne van brandweer Klarenbeek.

Uitslag:

Beste bevelvoerder: Zutphen

1e Lochem
2e Zutphen
3e Gorssel
4e Voorst
5e Eerbeek
6e Brummen
7e Almen
8e Laren
9e Steenderen